KĽÚČOVÉ VLASTNOSTI THERMOTVÁRNIC PRE VÁŠ NÍZKOENERGETICKÝ ALEBO PASÍVNY RODINNÝ DOM

 
 
 
Kontaktujte nás, ochotne Vám pomôžeme info@stavbyjanek.sk +421 915 793 176 Kvetoslavov 1056, 930 41 Kvetoslavov Facebook - CSKoncept.sk Sme na Facebooku

 

 
 
 
Úvod > Blog > KĽÚČOVÉ VLASTNOSTI THERMOTVÁRNIC PRE VÁŠ NÍZKOENERGETICKÝ ALEBO PASÍVNY RODINNÝ DOM
 

KĽÚČOVÉ VLASTNOSTI THERMOTVÁRNIC PRE VÁŠ NÍZKOENERGETICKÝ ALEBO PASÍVNY RODINNÝ DOM

Každý, kto sa rozhodne postaviť nízkoenergetický alebo pasívny rodinný dom, sa na začiatku ocitne zoči-voči pred jednou z najdôležitejších volieb, ktoré ovplyvnia nielen celkový priebeh výstavby, ale aj následný charakter stavby. Voľba znie: z akého stavebného materiálu dom postaviť?

Každý, kto sa rozhodne postaviť nízkoenergetický alebo pasívny rodinný dom, sa na začiatku ocitne zoči-voči pred jednou z najdôležitejších volieb, ktoré ovplyvnia nielen celkový priebeh výstavby, ale aj následný charakter stavby. Voľba znie: z akého stavebného materiálu dom postaviť?

 

O nízkoenergetickej vlastnosti bývania je už snáď aj zbytočné hovoriť, veď nikomu z nás sa nechce len tak púšťať peniaze von komínom. Avšak aj tu platí - a to dvojnásobne - dva krát meraj a raz rež. Pozrime sa spolu na hlavné náležitosti, ktoré vám pomôžu sa vo vašom rozhodovaní zorientovať.

 

Rýchlosť verzus kvalita výstavby

Nie každý z nás má možnosť bez obmedzenia čakať, kým sa do svojho nového domova bude môcť nasťahovať. Častokrát to býva práve naopak. Jednou z najdôležitejších otázok, s ktorými sa naši klienti na nás obracajú a ktoré ich rozhodovanie ovplyvnia, je práve časová náročnosť výstavby. Tu sa môžeme stretnúť s otázkou: ako ovplyvní rýchlosť výstavby samotnú kvalitu výsledku? Dnes nám široká ponuka na trhu umožňuje vybrať si tak, aby časová tieseň, respektíve požiadavka na trvanie výstavby, nemusela utŕhať na kvalite vybraného stavebného materiálu, z ktorého sa bude váš vysnívaný dom stavať. Thermotvárnice, s ktorými staviame nízkoenergetické a pasívnerodinné domy, nám dávajú možnosť postaviť na kľúč bežný bungalov s rozlohou približne 100 m2 už za 3 mesiace! A vďaka ich vysokej kvalite sa pritom nemusíme obávať zníženia kvality. Preto sú pre nás jednoznačnou a správnou voľbou.

 

Celkové náklady na výstavbu

Možno vás prekvapí, že sme nezačali s parametrom ceny a rozpočtom na výstavbu ako prvým bodom. Spravili sme tak zámerne. Skúste začat inak. Zamyslite sa a spíšte si tie najdôležitejšie očakávania, ktoré od stavebného materiálu máte. To vám pomôže v lepšej orientácii a k bližšiemu určeniu kategórie stavebného materiálu. Následne si v danej kategórii vyberajte podľa vášho rozpočtu. Vďaka vedecko-technologickému pokroku a možnostiam, ktoré ponúkajú sú Thermotvárnice dokonalým spojením cenovo dostupného riešenia, ktoré za žiadnych okolností neohrozí pohodlie vášho bývania. Thermotvárnice tak prinášajú výraznú úsporu nákladov nielen pri samotnej výstavbe, ale vďaka ich vlastnostiam aj úsporu na energetické fungovanie domácnosti. Budete tak stavať rozumne a následne bývať v maximálnom komforte bez obmedzenia.

 

Zima tuhá, leto dlhé

Ako sme už spomínali, čo najnižšia energetická náročnosť stavby je dnes už automaticky očakávaná. Tepelno-izolačné vlastnosti stavebného materiálu sú tak ostro sledovaným a vyhľadávaným parametrom. Stavebný materiál Thermotvárnice prináša skvelé tepelno-izolačné vlastnosti a to všetko dokazuje v praxi dosahovanými 60 – 80% úsporami na energie pri vykurovaní. To je už naozaj výrazná úspora, ktorá dokáže rozhodnúť. Okrem výbornej úspory Thermotvárnice našim zákazníkom ponúkajú ekologickú nezávadnosť, nízku nasiakavosť a vysokú odolnosť voči mikroorganizmom, čo ocenia v každej domácnosti nielen alergici.

 

8 dôvôdov, prečo sú thermotvárnice tou správnou voľbou:

  1. nemusíte rozmýšľať nad vonkajším dodatočným zatepľovaním,
  2. pri výstavbe odpadá nutnosť prenájme žeriavu,
  3. pri budovaní so stenovými dielcami nie je nutná ťažká fyzická práca,
  4. systém funguje na princípe Lego stavebnice, čo môže byť pri stavbe zábavou pre celú rodinu,
  5. pri realizácii vnútorných rozvodov nepotrebujete drahé frézy
  6. Na obvodové murivo postačuje tenkostenná omietka, keďže obvodové murivo je presné a rovné
  7. Obvodové murivo z thermotvárnic má vynikajúcu pevnosť a statiku, odolajá zemetraseniu do 7 stupňov richterovej stupnice
  8. Kombinácia vonkajšieho a vnútorného zateplenia šetrí náklady na vykurovanie resp. chladenie až do 80%